WELCOME

Get More Visitor

Free advertising

Read If U Seen

Not Nice If U Just Watch my Page. Bring Your Great Comment
...............................................................................
Tidak Beberapa Baik Jika Hanya Sekadar Melihat, Berilah Komen Terbaik ANDA

Sunday, April 19, 2009

3 Ujian Untuk satu subjek

memang bahang kalo dengar citer nie...dalam 2 minggu ni ( sbb aku nyer lecthure g kursus ) relex skit.. pastu 5 mei nie aku akan tempuhi ujian visual basic, 5 mei ujian visual basic pertama, 6 mei ujian visual basic kedua, dan 7 mei ujian visual basic ketiga....pening x pening ? sebab dah lambat jadi camani..huhuhu..berturut lak tu ujian pada subjek yang sama.. kalo ujian objektif x ape la ( sebab pilih jer jwn dia ) . ni soalan subjektif ....huhuh..


Read More

Kotak 'kembali ke sekolah'

FENOMENA muzik Indonesia yang kini bermula seawal 8 pagi dengan hampir setiap pagi anak-anak band serta penyanyi republik tersebut menjayakan program live di kebanyakan kaca televisyen di negara itu diakui band baru, Kotak, sebagai satu aktiviti yang menyihatkan.

Band yang dianggotai Tantri, Cella, Chua dan Posan Tobing yang baru muncul dengan album kedua mereka, Kotak Kedua, berkata fenomena tersebut juga membuat mereka berasa seperti kembali ke zaman persekolahan.

Mengakui pada awal fenomena ini bermula mereka juga sering lewat ke lokasi kerana mempunyai persembahan pada waktu malam, namun band yang sempat ke Malaysia bagi mempromosikan album serta membikin klip video single terbaru mereka, Tinggalkan Saja berkata: "Sekarang kami sudah menjadi pemuzik sihat."

"Untuk menjayakan program ini, kami harus keluar dari rumah seawal pukul 5 pagi agar tidak terlewat. Kami fikir, zaman bangun pagi sewaktu bersekolah dulu sudah berakhir, tapi kini rupanya kami sudah seperti kembali ke sekolah semula," kata Kotak tertawa.

Kotak yang dianggotai dua lelaki dan dua perempuan bagaimanapun selesa dengan band 'campuran' mereka.

Memperjuangkan jalur moden rock, kata Kotak: "Dengan adanya dua lelaki dan dua perempuan dalam band kami, ia lebih melahirkan karakter yang berwarna dari segi muzik dan juga idea yang pelbagai kerana pengaruh muzik masing-masing."


Read More

Cium mulut depan khalayak


DIVA tak faham kenapa kebelakangan ini ramai betul selebriti yang tak kisah berkelakuan sumbang di depan umum.

Sebelum ini pengacara Raja Lawak, Johan dan Ozlyn bercumbu mesra dan gambar intim mereka tersebar luas di Internet.

Terkini, seorang lagi selebriti melakukan aksi yang sama dalam sebuah festival muzik tahunan.

Sebenarnya, selebriti ini seorang model. Diva memang kagum dan suka sangat dengan model tinggi lampai ini.

Tapi sikap hormat Diva terhadapnya berkurangan selepas Diva sendiri menyaksikan dia bercium mulut dengan teman lelakinya sewaktu orang ramai sedang menonton persembahan sebuah band berpengaruh dunia.

Diva agak mungkin waktu bercium dengan kekasihnya itu dia sedang mabuk.

Kalau tidak, takkan dia terlalu berani cium mulut di depan khalayak sedangkan semua orang mengenalinya sebagai model tersohor Malaysia.

Diva: Simpan semua sendiri.


Read More

Belaian nafsu budak sekolah


PERTEMUAN dengan gadis berusia 16 tahun bernama Maizura ini cukup menginsafkan. Ceritanya berkisar mengenai realiti masalah sosial yang berlaku di kalangan pelajar sekolah.

Maizura seharusnya fokus kepada persekolahannya. Tetapi hidupnya hampir hancur hanya kerana seorang pelajar lelaki yang sebaya dengannya dan masih bergantung hidup dengan keluarga walaupun untuk sesuap nasi.

Dia berperwatakan menarik, comel, berkulit putih dan pendiam. Maizura menceritakan dia bukan seorang yang gemar untuk memiliki teman lelaki kerana kebanyakan masanya dihabiskan bersama keluarga dan aktiviti kokurikulum.

"Rakan lelaki saya hanya anggap sebagai teman persekolahan. Tapi lelaki 'sundal' bernama Faizal merubah segalanya. Kerana perwatakannya yang menarik, saya pantas tergoda.

"Mana tidaknya, Faizal seorang yang berbadan sasa, kacak dan menjadi rebutan ramai pelajar perempuan.

"Dia aktif dalam sukan sekolah terutama bola lisut serta bola sepak. Pujuk rayunya senang membuatkan gadis cair.

"Dua bulan saja misi dia 'mendapatkan' saya berjaya. Selepas itu kami selalu keluar 'dating' di taman dan juga melepak di rumahnya di Rawang, Selangor. Malah dengan rela hati saya menyerahkan mahkota kegadisan saya kerana cinta kepadanya," kata Maizura,

Ujarnya, aktiviti yang acapkali dilakukan semasa berjumpa ialah melakukan hubungan seks. Perjumpaan bagaikan tidak sempurna jika tidak membuat kerja terkutuk itu.

Kerap ponteng

Maizura bijak menyembunyikan episod cinta terlarang itu daripada pengetahuan keluarganya.

"Saya kata pergi ke sekolah tetapi ketika dalam perjalanan, pakaian akan segera ditukar kerana di dalam beg tersimpan baju T serta seluar jean.

"Nasib baik saya tidak pernah mengandung. Alangkah bodohnya masa itu. Rasa marah dan berdosa timbul tetapi terus tewas dengan pujuk rayu Faizal. Inilah cinta monyet yang memudaratkan diri," katanya jujur.


Namun bangkai gajah tidak dapat ditutup dengan nyiru. Keluarga Maizura mula mengesan perubahannya kerana sering pulang lewat ke rumah atas alasan aktiviti sekolah sedangkan keputusan peperiksaan merosot teruk.

"Tetapi saya tetap mempertahankan cinta dengan Faizal malah sanggup mengikutnya lari dengan tinggal di rumahnya.

"Peliknya sepanjang dua minggu bersama aktiviti bersekedudukan kami tidak dapat dikesan kerana kesibukan keluarga berniaga siang dan malam.

"Ini menyebabkan mereka membuat laporan polis kerana menyangka saya telah diculik. Selama dua minggu, kami melakukan seks berkali-kali dalam sehari. Makan, minum serta pakaian pula disediakan oleh Faizal," katanya.

Dikurung dengan kaki diikat

Namun Maizura dapat juga dikesan oleh keluarganya.

"Kerana tidak tahan dengan sikap saya, apabila saya pulang ayah telah mengurung saya di dalam bilik serta tangan dan kaki digari.

"Meskipun begitu, mereka tetap memberi makanan dan minuman, mandi dan juga menukar pakaian saya. Bagaimanapun saya dapat mencuri kunci bilik dan lari ikut tingkap.

"Pada masa itu, saya tekad untuk lari dari rumah bersama Faizal dan membina hidup bersama. Kami lari ke Seremban selama dua hari dan tidur di stesen bas.

"Selepas itu kami ke Kelantan dan tinggal dengan nenek Faizal. Akhirnya kami dapat dikesan oleh keluarga. Mereka mengikat tangan saya sebelum membawa pulang ke rumah," ceritanya.

Maizura kemudian dihantar ke Perak sebelum ke Kedah untuk dijaga oleh saudara-mara. Namun Faizal terus mencarinya dan episod cinta nafsu mereka berulang.

Malah dua pusat pemulihan tidak berjaya menginsafkan Maizura hanya disebabkan dua perkara iaitu cinta dan juga gelora nafsu seks.

"Keluarga telah hilang punca dengan sikap saya. Namun sudahnya saya tahu rupa-rupanya Faizal seorang kasanova.

"Ramai perempuan yang telah diperdayakan sehingga ada yang mengandung anak luar nikah. Diri ini hanya dijadikan tempat memuaskan nafsu buasnya.

"Di Pusat Jagaan Baitul Islah di Shah Alam ini, saya betul-betul ingin berubah. Menyesal air mata darah sekali pun tidak berguna kini," katanya.

Ujarnya lagi, dia ingin menyambung persekolahan yang tertangguh serta berhasrat menjadi seorang guru.

"Biar apabila menjadi guru nanti saya akan menceritakan pengalaman yang dilalui agar anak murid tidak mengikut jejak langkah saya.

"Kata orang, manusia belajar daripada pengalaman dan realiti. Ini kisah benar yang berlaku kepada saya. Saya mahu mencuci semua dosa lalu," katanya.


Read More

Perhatian Umum !!

Gunakan Firefox barulah page Ini Jadi GEMPAK !!!

Radio HotFm ( Malaysia )


 

Projek Mini