WELCOME

Get More Visitor

Free advertising

Read If U Seen

Not Nice If U Just Watch my Page. Bring Your Great Comment
...............................................................................
Tidak Beberapa Baik Jika Hanya Sekadar Melihat, Berilah Komen Terbaik ANDA

Friday, April 17, 2009

Ponteng tuisyen untuk dicabul

KUALA TERENGGANU – Keprihatinan seorang guru melawat rumah pelajar perempuan yang tidak hadir ke kelas tuisyen Matematik Tambahan pada Isnin lalu telah membongkar punca sebenar dia ponteng.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner, Mohd. Fauzi Abduri berkata, apabila mendapati pelajar itu tiada di kelas, guru tersebut berkunjung ke rumahnya di Kampung Amer, Besut kira-kira pukul 10.30 malam.

Bagaimanapun, keluarga pelajar itu hairan apabila diberitahu anak mereka tidak hadir sedangkan ibunya sendiri menghantar dan menjemput pelajar itu di sekolah.

“Apabila didesak ahli keluarga, barulah pelajar itu mengaku dia keluar dengan teman lelakinya selepas ditinggalkan ibunya di sekolah pukul 8.30 malam,” katanya ketika ditemui dekat sini semalam.

Menurut beliau, mangsa bertemu teman lelakinya yang menunggu di luar pagar sekolah sebelum pasangan itu keluar bersiar-siar di Kampung Gong Nangka, Besut.

Apa yang lebih mengaibkan, kata Mohd. Fauzi lagi, pelajar itu turut memberitahu keluarganya bahawa dia telah merelakan dirinya dicabul oleh teman lelakinya pada malam itu.


Read More

Tiada Markah Kesian !!!!!!!

NILAI – Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) tidak menawarkan jalan pintas dan layanan istimewa kepada mana-mana pelajarnya untuk lulus peperiksaan dengan amalan ‘markah kasihan’, malah kesemua mereka perlu berjaya dengan usaha sendiri.

Bagi Naib Canselor USIM, Profesor Datuk Dr. Abdul Shukor Husin, dasar universiti itu sudah jelas melalui pelaksanaan prosedur Penggredan, Pemarkahan dan Pengeluaran Keputusan Peperiksaan.

Katanya, setiap keputusan peperiksaan akan dibentang dan diteliti dalam Mesyuarat Jawatankuasa Pemeriksa Pra-Siswazah (JPPS) peringkat fakulti dan seterusnya dirujuk kepada Senat Universiti untuk perakuan.

“Kita juga ada panel luar yang memantau sistem akademik dan peperiksaan di USIM.

“Pensijilan MS ISO 9001:2000 yang telah diperoleh sejak 11 November 2004 dan perolehan sijil buat kali kedua pada 8 Januari 2008 oleh pihak Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM) membuktikan USIM ada prosedur jelas dan telus terhadap sistem pendidikannya,’’ jelas beliau.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar khas yang diadakan di Bangunan Canselori, USIM di sini semalam bagi mengulas laporan Kosmo! pada 15 April lalu mengenai dakwaan seorang pensyarah universiti itu ‘dipaksa’ meletakkan jawatan kerana hanya meluluskan empat daripada 157 pelajar jurusan undang-undang.

Pensyarah itu yang hanya dikenali sebagai Nor mendedahkan, punca peletakan jawatannya adalah kerana tidak tahan lagi menerima tekanan supaya mengikut kehendak universiti memberikan ‘markah kasihan’.


Read More

RTM siar semula berita 8 malam


KUALA LUMPUR – Keputusan Radio Televisyen Malaysia (RTM) membuat perubahan drastik dengan meminda slot berita utamanya atau Nasional@1 ke pukul 9 malam sejak 1 Januari lalu rupa-rupanya satu kesilapan.

Waktu siaran 9 malam itu yang dahulunya dianggap ‘waktu puncak’ dipercayai telah menyebabkan program berita itu kehilangan penonton yang beralih ke stesen lain yang menyiarkan berita lebih awal pada pukul 8 malam.

Ekoran itu, RTM terpaksa berpatah balik kepada waktu siaran asal berita pada pukul 8 malam bermula Isnin ini dengan siaran dipanjangkan dari setengah jam kepada satu jam.

Menurut sumber RTM, penukaran waktu itu turut meliputi berita Tamil, Mandarin dan Inggeris yang sebelum ini disiarkan antara pukul 7.30 malam (Tamil), 8 malam (Mandarin) dan 12 malam (Inggeris).

Mulai Isnin ini, katanya, berita Nasional@1 dalam Bahasa Melayu akan disiarkan di TV1 bermula 8 hingga 9 malam manakala siaran berita Tamil, Mandarin dan Inggeris disiarkan di TV2.

“Saluran TV2 akan memuatkan berita dalam tiga bahasa dengan berita Tamil pada 6 hingga 6.30 petang, Mandarin pukul 6.30 hingga 7 petang dan Inggeris pada 8 hingga 8.30 malam,’’ katanya.

Perubahan itu juga menyebabkan siaran berita Wilayah@1 yang kini pada pukul 8.30 malam ditukar kepada 6 hingga 6.30 petang di TV1.


Read More

Waktu Li Dulu2..hehe


memang banyak aku dapat mase li... dari zero kpd 100(taram jer tulis).
masa li yang seronok kadang2 aku dapat jumpa artis..seronok gak la dapat tangkap2 gambar..kalo ngan emma watson lagi best..hehe
tapi kerja tetap kerja.. gambar ni aku tangkap mase aku wat satu event..

artis yang baju oren tu ( hehehe ,kompem korang x kenal punya. )
mase event tu,macam2 aktiviti ada.... tapi dengan sikap malas aku menaip,aku akan berenti setakat nie ( nak tido )....


Read More

Perhatian Umum !!

Gunakan Firefox barulah page Ini Jadi GEMPAK !!!

Radio HotFm ( Malaysia )


 

Projek Mini